Här är de 5 bästa karriärfilmerna att inspireras av!

Är du osäker på vilket yrke och karriärväg du ska välja? Hur du ska nå dit du vill? Då kanske du istället för att gå ut och festa bort dina problem denna lördagskväll ska slå dig ner i soffan och sätta på någon av dessa filmer. De kan förhoppningsvis göra dig lite klokare inför framtiden.

1. Djävulen bär Prada

Denna klassiker handlar om den ”töntiga” tjejen utan stil som får ett prestigefyllt jobb på en känd modetidning. Jobbet som ser väldigt glamouröst ut på utsidan är egentligen ett ytligt och slitigt jobb som tjejen måste viga sitt liv åt. Chefen kör med henne på alla sätt och vis och tillslut säger hon upp sig. En viktig lärdom från denna film är att lita på magkänslan och inte bara välja en karriär för att den ser bra ut på pappret eller i andras ögon. Det är ju trots allt du som ska utföra arbetet.

2. Jakten på lycka

Man kan ju inte annat än älska denna film som handlar om en man som från att vara hemlös med sin son lyckas vända livet till att bli en framgångsrik börsmäklare. Sluta aldrig kämpa helt enkelt. Det är aldrig försent att byta bana och ingenting är omöjligt om man verkligen vill och anstränger sig till max.

3. The Social Network

Denna film handlar om Facebook, kort och gott. Lärdomen från den är att du kan bli en av de mest framgångsrika människorna på jorden om du sviker dina vänner.

4. Office Space

En film en grupp kollegor som hatar sina jobb. De gör allt för att förstöra för företaget och det som går fel blir tillsist väldigt rätt. I denna film påminns vi om hur viktiga kollegorna är på arbetsplatsen. De är dem som i slutändan påverkar om du hatar eller älskar ditt jobb.

5. Up in the air

Handlar om en kille som jobbar med att göra nedskärningar i företag. Att ge dem sparken helt enkelt. Av denna film kan vi lära oss att det är viktigt att komma hem till en trygg zon och chilla mellan jobbet. Arbeten där man reser mycket är väldigt attraktiva, men dessa jobb utan en fast punkt kan vara ganska slitiga i längden.

Källa:
shortcut.se

Annons

Bildkälla:
justjared.com