Annons

Igår var jag med om en fruktansvärd upplevelse som jag aldrig vill återuppleva. På väg hem från Ystad körde jag på ett rådjur i 110 km i timmen, under tiden jag körde om en annan bil på motorvägen. Allting gick så fasansfullt snabbt att jag knappt hann panikbromsa. Jag träffade rådjuret med min vänstra sida av själva framsidan av bilen. Den smällen var inte nådig, ljudet var fruktansvärt! Lyckligtvis hände inget med mig utan jag lyckades hålla bilen upprätt och sedan körde jag av vid nästa uppfart. Jag satt i bilen en stund gråtandes innan jag insåg att förardörren inte gick att öppna. 

Det blev samtal med både polis och eftersöksjägare, då det är tvunget vid djurkollison. Jägaren hittade rådjuret vid midnatt och informerade mig att det redan var dött när han fann det i skogsdungen intill motorvägen. Otroligt att han kunde lokalisera djuret efter min beskrivning, jag minns inte mycket av min förklaring. 

Jag skakade flera timmar efter olyckan, sov inget inatt och så här dagen efter inser jag hur skört livet är. Allting kan förändras på två röda sekunder. Ju mer jag tänker på olyckan desto mer inser jag vilken änglavakt jag hade igår! 

Bilen är en materiell sak som egentligen inte betyder någonting, samtidigt är jag är beroende av den. Jag lämnade in det till skadecentret precis, så nu kan det ta upp mot 3-4 veckor innan verkstaden ordnar allting. Tacksam över att ha försäkring som täcker hela kostnaden, inklusive självrisken. 

Inte nog med allt detta, har jag och mina idrottslärarkollegor haft en riktigt tuff och jobbig dag på arbetet. Just nu vill jag bara ha en lugn stund för mig själv. Egentligen skulle jag kört upp till Blekinge för att träffa två klienter men fick tyvärr ställa in det. Ingen bra start på denna soliga helg. Hoppas ni har en bättre start och ta hand om er! 


Enda som var bra med gårdagen, var att få träffa denna underbara människa! <3 

Inlägget Livet är skört dök först upp på Dajana Börjesson.

Annons

Länk till blogg:
Livet är skört