Annons

– THE BIG MYKONOS GUIDE 2017.

Marbella, Can, San Tropez, Hvar och till och med Ibiza släng er i väggen, Mykonos är det enda rätta i sommar. Nästan så att jag först tvekade på att skriva detta då jag vet att det är helt omöjligt att INTE vilja besöka denna magiska ö efter jag avslöjat några av dessa guldställen. För de flesta mellan-mjölkar är denna pärla ännu inte riktigt upptäckt eller uppmärksammad men de som vet – de vet. Varför är Mykonos de ultimata resemålet i sommar? Jo det ska jag berätta nu.

Bildresultat för mykonos

På Mykonos kan du hitta allt ifrån champagne sprutande ryssar på Nammos, Tulum bohemer på Alemagou eller den där återkommande turisten som gottar sig på ScorpiosParaga Beach. Denna ö har något för alla och lite till. Du ska starta din semester på The Liberty. Här kan du mixa din egen breakfast-bowl i köket med allt ifrån färska nyplockade bär till ett tiotals hälsopulver. Toppa med hemmagjord granola, egen torkad frukt eller grekiska mandlar. Härifrån har du en härlig view över de kristallklara ljusblå vattnet.Bildresultat för mykonos villas

Att hitta restauranger kommer inte vara ett problem men de finns ett antal restauranger du absolut inte får missa för både lunch och middag. En av mina personliga favoriter är Nikolas TavernaParaga Beach. Här får du om du vill följa med in i köket och personligen välja vad du vill ha serverat. De finns allt ifrån grekiska traditionella rätter men de har också dagens specialitéer som de komponerar dagligen men du kan också fånga din egen fisk eller hummer. För att toppa detta sitter du mitt på stranden med fötterna i sanden och solen rakt i ansiktet. Ni måste testa deras moussaka med kanel och avsluta måltiden med en shot ouzo.

Bildresultat för views mykonos

Grekisk mat faller inte alla i smaken och då kan jag varmt rekommendera Hakkasan’s Ling Long som ligger mitt i Mykonos Town. Open-air restaurang med bar och ett kök som har öppet till 02 på vardagar. Om du någon kväll vill ut och dricka eleganta cocktails i ditt tajtaste fodral är detta ett solklart alternativ. Ett ställe som osar ellegans, spänning och äventyr.

Bildresultat för ling ling mykonos

Boende då, vart och hur bör man bo? Vill du ha nära till nöjeslivet och restaurangerna väljer du att bo i Mykonos stad. Är det stranden som i första hand lockar väljer du istället att bo vid Agios Stefanos, Plati Yialos, Ornos eller Paradise. Först och främst ska jag självklart rekommendera Fantasia Villas som jag ska jobba för eller liknande företag som jobbar med short-term rentals. Finns det något bättre än att kunna bo tillsammans med massor med vänner i ett magiskt hus med allt och lite till.

Bildresultat för fantasia villas .

Om du föredrar hotell så har jag självklart lite rekommendationer. Jag bodde på Hotel Leto som ska vara en av de första lyxhotellen på ön. Leto är i neoklassisk kykladisk stil precis vid stadsstranden mitt i Mykonos stad och nära till allt. Zephyros Hotel är ett annat hett tips, ett nyrenoverat hotell vid Paraga Beach, cirka fem kilometer från stan. Hotellet San Giorgios har gjort sig känt som en bohem-lyxig pärla med påtaglig hemma hos-känsla. All mat på hotellet är självklart ekologiskt och om inte de vore nog så har ägarparet ett förflutet på Ibiza. De driver även Mykonosklubben Paradise vilket alla hotellgäster får vip-kort till.

Området Little Venice i Mykonos Town ska du satsa på om du vill avnjuta en cocktail med view. Flera läckra och trendiga barer längst hamn-kanten. Scarpa sägs ha områdets öns bästa men jag gillade Caprice.

Bildresultat för mykonos cocktails

Sist men inte minst kommer vi till de bästa och det jag tror man uppskattar mest – Beachclub’s. Alemagou är en av mina personliga favoriter och ligger i Ftelia, cirka 10 min från Mykonos Town. De flyger in Dj’s från Tulum i Mexiko och personalen går runt med fjädrar och is och fläktar deras små-svettiga gäster. Drack en av de godaste drinkarna i mitt liv här, en tvist på en whiskey-sour toppade med färskt kokos-maräng.

Bildresultat för alemagou mykonos

PrincipotePanormos Beach är en annan av mina favoriter. Lite stekig men har ändå sin charm då det är helt topp-renoverad inför denna säsong och du ser snygga filurer vart du än vänder huvudet. YUM! Bildresultat för principote mykonos

Paraga Beach ligger på andra sidan ön och här hittar du beach-club’en Scorpios. Hit kommer du tidig morgon och hänger hela dagen. Avsluta sedan solpasset med att lyssna på den heta klubbmusiken som höjs då solen går ner i horisonten.

Allt detta är endast en bråkdel av vad man kan hitta på och se på denna magiska paradisö. Allt kan hända och lite till! Tveka inte att höra av er till mig om du behöver tips eller råd, finns på ön under hela sommaren. Missa inte min blogg och YAMAS! x

Annons

 

Bildkällor:  Tripadvisor,vagabond