Let the world hear your VOYZ!

5 anledningar till att alla borde meditera

5 anledningar till att alla borde meditera
25 april, 2016 Nikilina Forsén

Därför borde alla testa mindfulness!

Många av oss har funderat på att testa på meditation, då man hört om alla dess fördelar. Dock är det inte lika många som kommit till skott och faktiskt utfört exempelvis mindfulness. Detta är den absolut enklaste typen av meditation och handlar om medveten närvaro. Man kan tillexempel göra det på bussen påväg till jobbet. Ändå finns det många ursäkter för att inte testa på mindfulness, och få vet vart de ska börja. Mindfulness har på senare tid växt enormt och nu finns det även massor av bra appar för att testa på aktiviteten. Det är nu alltså enklare än någonsin att få in denna enkla rutin som faktiskt inte alls tar mycket tid i vardagen.

Många studier har gjorts som visar att meditation gör av vi mår bättre psykiskt, minskar stress och hjälper oss att vara fokuserade för att nämna några positiva effekter. På senare tid har man även börjat forska i om mindfulness kan påverka oss även neurologiskt, och har hittat flera intressanta förändringar i hjärnan hos personer som utövar mindfulness. T.ex. har man sett att hjärnvolymen ökar i vissa områden av hjärnbarken, men minskar i hjärnans amygdala som styr rädsla och ångest.

Organisationen mindful.org har tagit fram en klockren beskrivning över 5 ursäkter för att inte meditera, och 5 anledningar till att man borde göra det ändå. Läs den, spara den, ha den som skrivbordsbakgrund och börja meditera!

voyz-5-anledningar-att-meditera-1

Källa:
mindful.org

 

Comments (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*