Let the world hear your VOYZ!

Budapest – En vacker stad med mycket av allt

Budapest – En vacker stad med mycket av allt
21 augusti, 2016 Frida Sunnerskog

En weekend i Budapest

budapest-spa

Det finns många anledningar till att besöka den Ungerska staden Budapest. Gammal fin arkitektur, mysiga restauranger och barer samt en härlig natur med mycket sevärdheter. Detta är endast några av de anledningar som gör Budapest till ett riktigt trevligt resmål. För att inte tala om priserna. Det finns många möjligheter att ta sig hit för en billig peng och att ta sig runt och roa sig i staden kostar inte mycket.

När bör man åka till Budapest?

budapest-summer

Vill man uppleva så mycket som möjligt av staden bör man åka under sommarhalvåret då vädret är varmt och härligt. Det finns en hel del sevärdheter i naturen runt om staden och vill man vandra runt och kika på allt så underlättar det en hel del om vädret är på din sida. Det finns även en hel del roliga festivaler och event som äger rum under den varmare delen av året.

Vad bör man inte missa under sin vistelse i Budapest?

1. Fiskarbastionen

En av Budapest mest välkända byggnader. Du finner byggnaden vid slottsområdet på Buda-sidan av Budapest. Du får en otroligt fin utsikt över hela staden och det känns nästan som att man vandrar runt i en saga när man traskar omkring bland de vita toppiga byggnaderna.

2. St Stefanbasilikan

St Stefanbasilikan är Ungerns mest viktiga kyrkobyggnad och är uppkallad efter Ungerns första kung Stefan. Det är landets tredje största kyrkobyggnad och innehåller mängder av fina målningar och monument. Är du inte allt för känslig så finns även kung Stefans mumifierade hand kvar i kyrkan att kika på för den nyfikne.

budapest-bridge

3. Sparty

Är det något som Budapest är känt för så är det deras enorma utomhusspan. Szechenyi spa & Baths är det som är mest känt och är ett av Europas största spa-anläggningar. Byggnaden är över 100 år gammal och byggd i nybarockstil. Men detta är inte bara en vacker byggnad man vill besöka för syns skull. Under sommarens flesta lördagar så byts lugnet ut mot storslagna fester som kallas för spartyn. Här kan du festa sent in på natten i badkläder samtidigt som du simmar runt i de pooler som erbjuds i olika temperaturer. Det bjuds självklart även på musik, barer och en massa härliga partydekorationer.

4. Ruin Pubs

Letar du efter Europas coolaste barer? Då har du hittat helt rätt. Budapest är fullproppat av dessa så kallade Ruin Pubs. Dessa är belägrade i gamla byggnader och lägenheter som egentligen skulle ha rivits. Men varför riva en vacker byggnad bara för att den har förfallit lite? Här har de istället valt att låta de förfallna husen stå kvar för att sedan inreda med alla olika sorters konstigheter man kan komma på. En väldigt extraordinär bar-upplevelse.

Dessa tips är bara några få av de russin som jag har valt att plocka ut ur kakan. Denna vackra stad bjuder på otroligt mycket sevärdheter och saker att göra vilket gör det svårt att få med precis allt. Ett hett tips är att vandra runt i staden och njuta av alla mysiga gator och caféer som staden bjuder på. Testa gärna något traditionellt Ungerskt bakverk som trdelnik. Eller varför inte få smaklökarna att dansa genom att beställa in den klassiska Gulaschsoppan som härstammar från Ungern och är en av deras egna specialiteter.

Comments (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.