Let the world hear your VOYZ!

Girona – den mysiga medeltida staden

Girona – den mysiga medeltida staden
4 september, 2016 Frida Sunnerskog

En dag i Girona

girona-city

Många av er har säkert besökt eller hört talas om den spanska staden Barcelona, en riktigt härlig och fartfylld storstad där det finns mycket att se och göra. Ni som har besökt staden har säkert någon gång flugit med Ryanair eller andra lågprisflyg som tar en till Gironas flygplats, en liten stad norr om Barcelona. De flesta tar sedan buss eller taxi direkt till Barcelona ifrån flygplatsen utan att se er omkring i den lilla staden som ni landade i. Jag är en av de som oftast gör så, men sist jag flög till Barcelona så valde jag och mitt sällskap att besöka den lilla medeltida staden Girona innan vi åkte vidare till Barcelona, och jag ångrade direkt att jag inte gjort detta tidigare.

Girona houses

Girona ligger cirka 91 km nordöst om Barcelona och är norra Kataloniens största stad. Staden bjuder på en härlig småstadskänsla och är både mysig och vacker. Här kan du vandra runt bland gamla judiska kvarter, medeltida valv och även besöka stadens gamla marknad som funnits där sedan medeltiden. Befinner du dig i Barcelona så finns det ett flertal dagsutflykter att delta i för att besöka Girona.

Vad kan man göra under en dag i Girona?

– Vandra runt vid Gironas borg och promenera ut på den gamla stadsmuren. Här gömmer sig små hemliga gångar och utomhusrum där man kan slå sig ned för en picknick eller bara för att njuta av omgivningen. Vandrar du ut på den gamla muren kommer du dessutom att få en riktigt härlig utsikt över hela staden

– Besöka ett flertal av de historiska museum, kyrkor och katedraler som befinner sig i staden. Funderar du på att besöka ett flertal av dessa så går det att skaffa sig ett så kallt M5-kort. Detta kort ger dig rabatter vid inträden på olika museum runt om i staden.

girona cerdanya

– Besöka El Celler de can Roca. Vill du äta på en av världens absolut bästa restauranger? Då bör du besöka El Celler de can Roca. Restaurangen ligger i år på plats nummer två i listan över världen bästa restauranger. De ska servera väldigt kreativ mat som anses vara både ett konstvärk på tallriken och en fröjd för smaklökarna. Väl värt ett besök för en annorlunda och lyxig smakupplevelse.

– Vandra längs Onyafloden och njut av alla färgstarka hus som är väldigt karaktäristiska för den lilla staden Girona

– Besök trevliga och prisvärda restauranger på krogtorget Placa de la Independencia. Här finner du en massa små mysiga restauranger och barer som serverar god mat till bra priser i en härlig atmosfär.

girona catherdral

– Pussa lejonets rumpa. Det kanske inte låter som något man direkt längtar efter att få göra, men oroa dig inte, det är inte ett riktigt lejons rumpa du ska pussa på. Lejonet är en liten stenskulptur som befinner sig vid Placa de sant Feliu. Enligt sägnen så ska detta ge dig tur i form av att du alltid är välkommen att återvända till staden Girona när du vill.

Det finns en hel del att se i staden och att bara vandra runt i den är en sevärdhet för sig. En tips är att plocka på er en karta vid någon informationskiosk. På kartan brukar det sedan vara utmärkt vart alla sevärdheter befinner sig. Du kan dessutom med hjälp av kartan hålla koll på de platser som de bland annat spelat in scener ifrån Game of Thrones. Är du ett fan av tv serien så kommer du garanterat att känna igen ett par av de platser som går att besöka i staden.

Källa:
barcelona.se

Comments (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.