Let the world hear your VOYZ!

Så blir du ett kreativt geni

Så blir du ett kreativt geni
3 maj, 2016 Nikilina Forsén

6 vanor som gör dig till ett kreativt geni

voyz-sa-blir-du-ett-kreativt-geni-1

Tycker du att du ofta har brist på fantasi och idéer? Önskar du ibland att du var mer kreativ? Kreativitet är en kvalitet som varje människa har inom sig, och genialitet är en potential som alla kan utveckla och kommer att stöta på glimtar av under sin livstid. Kreativitet är alltså inget som vissa människor föds med och andra inte, alla kan öva upp den och bli ett kreativt geni. Här är 6 vanor hos extremt kreativa personer, skaffa dig dem och snart kommer även du att vara en riktig idéspruta!

1. Lek mer

Sluta inte leka för att du är vuxen! Barn är ofta mycket kreativa och när de leker utforskar de nya perspektiv. Att leka stimulerar både kreativiteten och inlärningsförmågan. Var mer barnslig!

2. Dagdröm

Ofta hör man att dagdrömmeri är slöseri med tid. Att dagdrömma är ett fantastiskt redskap på både personliga och karriärmässiga plan. Detta ökar dina förmåga till brainstorming och även dina empatiska egenskaper kan få en boost. Tillåt dig att dagdrömma och gör det ofta.

3. Ge dig själv egentid

Ibland behöver dock kreativiteten få en paus, där tid för reflektion behöver få utrymme. Neuroforskare har upptäckt att när du under ensamhet riktar ditt fokus inåt utvecklas nätverken i hjärnan på ett annat sätt än vad socialt samspel gör.

voyz-sa-blir-du-ett-kreativt-geni-2

4. Upplev mer

Vill du bli ett kreativt geni ska du alltid vara öppen och mottaglig för nya upplevelser. Nyfikenhet på många olika områden och viljan att lära sig mer är två viktiga ingredienser om du ska förbättra din kreativitet. Ny forskning tyder på att testa nya saker är viktigare för kreativiteten än intellekt.

5. Hitta fokus med mindfulness

Din kreativitet får som mest spelrum om du lyckas balansera ditt dagdrömmande med totalt fokus. Att kunna växla mellan dessa och kontrollera sina vandrande tankar och vara helt närvarande är viktigt för en ultimat kreativ förmåga.

6. Var känslig för intryck

Försök att öva dig i att vara mer känslig för intryck från omgivningen. På så sätt får du mer input och blir mer mottaglig för nya kreativa idéer.

Källa:
battrehalsa.nu

Comments (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.