Let the world hear your VOYZ!

Så failar du tentan steg-för-steg

Så failar du tentan steg-för-steg
1 november, 2016 Nikilina Forsén

Idag har jag och Frida suttit på Studentpalatset och pluggat till vår tenta i Biologisk psykologi som vi har på onsdag. Jag lärde mig mycket som jag vill dela med mig av till er. Sammanfattar allt i en liten guide jag kallar ”Så failar du tentan steg-för-steg”.

Så failar du tentan steg-för-steg

1. Gå inte på föreläsningarna. Om du har otur och ändå råkar hamna på föreläsningarna ibland, se till att gå på de minst relevanta föreläsningarna med de tröttaste lärarna som läser innantill. Gärna med monotona röster.

2. Håll dig undan från kurslitteraturen. Köp inte de obligatoriska kursböckerna, låna dem inte, ladda inte ner dem och ta inte emot några sammanfattningar av kurslitteraturen från studenter som gått kursen tidigare. Här gäller det att våga stå på sig och tacka nej om du blir erbjuden något.

3. Undvik kontakt med ambitiösa klasskamrater. Alla eventuella klasskamrater som kan påminna dig om att det snart är tentadags och att du borde börja plugga ska du akta dig för. De har dåligt inflytande på dig.

4. Underskatta tiden. Detta gör du enklast genom att inte ta reda på något om vad du ska kunna på tentan förrän ungefär tre dagar innan provet. Om du har tur kommer du då att upptäcka tusentals nya begrepp du behöver kunna både det svenska, engelska och latinska namnet på.

5. Sista-minuten-plugga. Skjut på pluggandet så mycket du bara kan och börja inte plugga förrän ungefär två dagar innan tentan. Se även till att vara rejält uppbokad under dessa två dagar så att du knappt har någon tid över till att plugga.

Om du följer dessa instruktioner kommer du garanterat att faila på tentan. Lycka till!